Treceți la conținutul principal

Mugur Cozmanciuc și soluția liberală pentru județul Neamț

 


 

Alegerile locale din această toamnă, în vremuri atipice, în condiții atipice, trebuie să dea, totuși, o notă de normalitate în lumea noastră românească. România este la răscruce. Liberalismul este singura direcție care îi poate imprima parcurs european. Spun asta, deoarece o țară cu potențial de orice natură, inclusiv cu un consistent potențial uman, poate reuși prin ea însăși. Dar pentru asta nu mai putem și nu mai puteți vota și nici tolera ca în fruntea comunităților noastre să se afle infractori dovediți, indivizi urmăriți penal, persoane dubioase care își vînd sufletul și cugetul pentru avantaje de orice fel. A vota mai departe așa ceva e un semn periculos de complicitate. În orice țară normală, numai suspiciunea de fraudă, corupție, hoție duce la eliminarea din spațiul public a persoanei vizate, nu mai e nevoie de anevoioase demonstrații din partea Justiției. 

Din păcate, județul Neamț a ajuns să fie, de mai mulți ani, la discreția unor grupuri de interese care îi dispută prezentul și perspectiva. Economia este blocată pentru că accesul la banii publici este apanajul acelorași firme care au deturnat evoluția și funcționarea normală a tuturor nivelurilor de activitate. Infrastructura e la pământ, jumătate din drumurile județului Neamț nu mai sunt practicabile, partea cea mai frumoasă, cea care ar trebui să permită accesul spre muntele Ceahlăul, este un șantier continuu care înghite bani și generează dosare penale care nu par să ducă la soluții reale. Dintr-un județ cu mare potențial turistic, am ajuns un județ ocolit ca nefrecventabil. Instituțiile statului sunt căpușate de cumetrialitate, nepotism, dar, mai ales, de lipsă de profesionalism. Suntem un județ sufocat de interese de clan.  

Și asta pentru că PSD-ul, s-a mai spus, nu este un partid, este o boală pentru societatea românească! La fel sunt și partidele care gravitează pe orbita PSD-ului! În acest context, singura șansă, singura deschidere spre progres și spre ideea de prosperitate în județul nostru o reprezintă acum soluția liberală! Cu Mugur Cozmanciuc la președinția Consiliului Județean Neamț și cu echipa liberală care să pună ordine în viața socială, economică, chiar și în planul moralității în exercițiul public al indivizilor și al instituțiilor.

Există o serioasă tendință de însănătoșire a societății la nivel național prin soluția liberală, procentele din sondaje o dovedesc. Județul Neamț nu poate face, măcar de data asta, excepție. Nicu Albu, liberalul din secolul trecut, parlamentar și celebru primar de Piatra Neamț, a avut drept slogan o propoziție magică: ”Să fim contemporani cu Europa”. Mugur Cozmanciuc propune același lucru comunității nemțene și asta pentru că este un om care are caracter și are viziune. Intră în Biserică nu doar ca să facă poze electorale. Nu îi este frică să intre în Bibliotecă. Are studii făcute ”pe bune”, nu a cumpărat diplome de la ”sereleurile” care au făcut ”intelectuali” din persoane dubioase de pe Ozana și de pe Cuiejdi. Sondajele de opinie îl dau pe Mugur Cozmanciuc drept câștigător al alegerilor, acesta este, de fapt, semnul maturității și echilibrului din societatea nemțeană.

Câteva personaje din ”mediul liberal” au ales să trădeze chiar în această perioadă, intrând în siajul celor cu care seamănă: au dosare penale, au condamnări, sunt urmăriți de incompatibilități administrative. Numele lor nu mai înseamnă nimic, din acest moment au dat cartea onoarei pe cartea rușinii. Dumnezeu și Justiția să le dea pe măsura faptelor lor!

 

 

16 august 2020


 

 

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Căruța de la Caracal s-a răsturnat, de fapt, la Neamț ...!

          În județul Neamț există o intersecție, la Girov, care unește/ desparte/ împarte etc. două drumuri: unul care vine de la Piatra Neamț și o ia spre Roman și altul care vine de la Dobreni și merge spre Roznov. Întretăierea se petrece în cruce! De ani și ani de zile aici se produc, aproape săptămînal, accidente, unul mai dramatic decît altul, locul e însemnat cu cruci, candele, lumînări, amintiri triste, lacrimi... Mai ales nefericiții conducători auto care nu sunt din zonă nu știu de ce minunății le oferă peisajul, așa că se trezesc, fără putere de reacție, în carambol. Niște instituții (ale Statului?) asistă la dramele din acel loc, iau act, ies cu comunicate, se oțărăsc, se încontrează, fac promisiuni, măsoară, se miră, se pozează cu mîna întinsă, cu mîna ridicată, cu degetul la frunte, cu degetul în ureche, cu degetul în dos, în nas, în bască, plîng, suspină, susțin sus și tare, își dau cuvîntul, își dau cu părerea, după care ... nu se întîmplă nimic. Urmează un nou a

Gata, au terminat și muntele Ceahlăul ...!

Dimitrie Cantemir spunea, în ”Descriptio Moladviae”, că Muntele Ceahlăul este ”o coloană a cerului”, ”un munte sfînt”. O fi fost pînă am ajuns în ”civilizația drujbei”. O fi fost, pe vremea lui ...! Iată cîteva imagini din ”Parcul Natural Ceahlăul” de astăzi! Comentariile dumneavoastră pot să însoțească aceste imagini terifiante. E posibil ca acei ”corifei ai drujbei” să aibă avize legale, dar nu cred că au avize morale...! Un aviz legal se obține pe o tejghea politică, un aviz moral se obține doar sub aceeași tejghea...! Muntele Ceahlăul ne mai ținea ”verticala”. I-au pus gînd rău ...! Un actual vicepreș de la conducerea județului, înfierbîntat de căldura scaunului moale de după numire pe funcție, voia să facă o telegondolă din gara Bicaz pînă pe muntele Ceahlăul, iar acolo sus vedea cu ”ochiul minții” hoteluri și baloți de bani. O spunea un individ parte într-o grupare care nu e în stare să plombeze cîțiva kilometri de drum ”axial”...! În Danemarca, țară fără

Pandemia ”de România”

          Materialismul marxist (și dialectic) le-a băgat oamenilor în cap că pe lumea asta există numai cele văzute , cele nevăzute nu există. Așa cum spunea un gardian de la Aiud, că el crede în diavol, care e omul și pe care îl vede, dar nu crede în Dumnezeu, pe care nu îl vede.           De multă vreme repet că dinamismul din lumea de azi nu poate merge la nesfîrșit. Undeva se va produce o pană, un declic. După logica normală, nici cea mai performantă mașinărie nu poate funcționa la nesfîrșit, există un moment al opririi, din varii motive. Cu atît mai mult nu poate evolua la nesfîrșit o societate, cea umană aproape globalizată, care este destul de incoerentă, indecisă, cu o mulțime de antagonisme interioare.           Și președintele Franței, Emmanuel Macron și Angela Merkel, cancelarul german, au folosit, zilele acestea, termenul de război . Război cu un inamic nevăzut. De data asta poate fi acest virus alintat ”Covid 19”, altă dată poate fi altceva. Și recesiunea economică